مقدمه
چطور با دستگاه تقطیر گلاب گیری کنیم؟ اصلا مهم ترین کاربرد دستگاه تقطیر چیست؟ این دو سوال را می توان از جمله پرسش های متداولی در نظر گرفت که افراد طی بازه های زمانی مختلف با آن مواجه می شوند. به صورت کلی، دستگاه تقطیر از جمله ابزار های کاربردی به حساب می آید که با استفاده از آن می توان نسبت به گرفتن عرق گیاه های مختلف اقدام نمود. پاسخی که می توان برای سوال کاربرد دستگاه تقطیر چیست در نظر گرفت، ساده و سر راست است!
دستگاه تقطیر از جمله ابزار های کلیدی به حساب می آید که با استفاده از آن شما می توانید عرق گل ها و گیاه های مختلف را بگیرید. این وسیله در خیلی از عطاری ها و کارگاه های تولید گلاب به کار می رود. در حال حاضر مدل های زیادی از انواع دستگاه مخصوص تقطیر در بازار موجود بوده و هر کدام از این دستگاه ها نیز یک سری مزایا و معایب ویژه را در خود جای داده اند. اگر شما هم به دنبال عرق گیری با استفاده از این وسیله هستید، الزاما باید به سراغ بهترین دستگاه ها و مدل ها بر اساس نیاز های پروژه خود بروید تا به بازدهی مطلوبی برسید.
به خاطر داشته باشید که گل محمدی تنها یکی از چند ده گیاه به کار رفته در این دستگاه به حساب می آید. با استفاده از این وسیله شما به راحتی می توانید عرق گیاه های مختلف را بگیرید. امروز ما قصد داریم تا پاسخ سوال چطور با دستگاه تقطیر گلاب گیری کنیم؟ را به صورت دقیق زیر ذره بین ببریم. پس اگر شما هم به استفاده از انواع دستگاه عرق گیری برای تولید گلاب علاقه مند هستید، در ادامه با ما همراه شوید.
کاربرد دستگاه تقطیر
بدون اتلاف وقت، بیایید پاسخ سوال چطور با دستگاه تقطیر گلاب گیری کنیم؟ را مورد بررسی قرار دهیم. از جمله دیگر نام های این وسیله می توان به دستگاه گلاب گیری اشاره نمود. عمده کاربرد این دستگاه به تولید عرقیجات از گیاه های مختلف اشاره دارد. فرآیند گلاب گیری با استفاده از این دستگاه، طی چند مرحله خاص انجام می شود. طبیعتا هر کدام از این مراحل، به نحوی پروسه تولید عرق را تحت تاثیر خود قرار می دهد. در اولین مرحله شما باید گل های محمدی چیده شده را تمیز کنید. غربالگری و تمیز کاری این گلها می تواند روی کیفیت گلاب تا حد قابل توجهی موثر باشد.
پس از آن، شما باید گل های محمدی را در مخزن دستگاه تقطیر بریزید. اضافه کردن آب در این مرحله به شما اجازه می دهد تا فرآیند تعریق را بهتر کنید و کیفیت گلاب را بالا ببرید. در مرحله بعد شما باید درب دستگاه را به صورت کامل و محکم ببندید. وجود درز، شکاف یا شل بودن درب می تواند باعث انفجار یا ورود آسیب شدید به این دستگاه شود. پس حتما باید این وسیله را مورد بررسی قرار دهید و مطمئن شوید که درز های آن به خوبی بسته شده اند.
در مرحله بعد، دستگاه گلابگیری روی شعله گاز قرار می گیرد تا فرآیند های شیمیایی و حرارتی مورد نیاز را دنبال نماید. به خاطر داشته باشید که برخی از مدل های این دستگاه به صورت برقی و الکتریکی فعالیت می نمایند. یعنی برای استفاده از آنها، شما نیازی به شعله گاز نخواهید داشت. البته که این دستگاه ها قیمتی بالا تر از مدل های عادی دارند. قبل از اقدام برای خرید دستگاه تقطیر، شما باید این مسئله را نیز مد نظر خود قرار دهید.
در آخرین مرحله از پاسخ اولیه به سوال “چطور با دستگاه تقطیر گلاب گیری کنیم؟“، شما باید منتظر بمانید. حرارت ایجاد شده بر اثر آب روغن های معطر موجود در گل های محمدی را تبخیر می نماید. بخار های حاصل شده اسانس گلاب دارند. این بخارات از لوله های خنک کننده عبور نموده و در فرم مایع جمع آوری می شوند. مایع نهایی که از این وسیله به دست می آید، همان گلاب با کیفیت است.
انواع روش تقطیر
حال که پاسخ سوال چطور با “دستگاه تقطیر گلاب گیری کنیم؟” را به صورت کامل پشت سر گذاشتیم، بیایید روش های مطرح به کار رفته برای تقطیر را مورد بررسی قرار دهیم. پاسخ گفته شده برای گلاب گیری با استفاده از این دستگاه، تنها یکی از چند ده روش مطرح به کار رفته در این پروسه به حساب می آید. دستگاه های مخصوص تقطیر را می توان با استفاده از تکنیک های مختلفی به کار برد. شما باید بر اساس نیاز های پروژه و گیاه خود، بهترین روش را بیابید.
تقطیر با بخار آب یکی از همینه روش های مطرح به حساب می آید. وقتی که تقطیر در مجاورت بخار آب قرار گیرد، فرآیند های شیمیایی موجود در آن خیلی راحت تر به اتمام خواهند رسید. لازم به ذکر است که این روش تقطیر، دو زیر شاخه اصلی یعنی روش های تقطیر مستقیم و با بخار زنده را در خود جای داده اند.
تقطیر در فشار دومین راهکار مطرحی است که شما می توانید آن را به کار گیرید. به خاطر داشته باشید که این مورد از بهترین روش های تقطیر، به گونه ای طراحی شده تا در یک فشار و دمای زیاد، نسبت به ایجاد عرق گیاه های مختلف اقدام نماید. البته که با استفاده از این روش شما می توانید عرق با کیفیتی تولید نمایید.
از جمله دیگر روش های مطرح به کار رفته در این پروسه، می توان به تقطیر از خلا اشاره نمود. با استفاده از دستگاه گلابگیری، معمولا شما در حال استفاده از روش اول یا دوم هستید. البته، مکانیزم به کار رفته در هر دستگاهی با دیگر وسایل متفاوت می باشد. به عنوان مثال، عملکرد دو دستگاه تقطیر با خنککننده برقی و دستگاه تقطیر با خنک کننده سطلی آبی یکسان نمی باشد.
انواع دستگاه تقطیر
هنگام بررسی بازار با هدف یافتن و خرید انواع لوازم تقطیر، شما متوجه می شوید که مدل های زیادی از انواع این وسیله در بازار موجود بوده و هر کدام از این مدل ها، با یک سری مشخصات ویژه در اختیار مشتریان قرار می گیرند. فرقی ندارد که شما به دنبال خرید خنک کننده و کندانسور هستید یا اینکه قصد دارید تا یک دستگاه تقطیر حرفه ای را تهیه کنید؛ در هر صورت باید با انواع این وسیله آشنا شوید.
از جمله مهم ترین و پر فروش ترین مدل های این دستگاه، باید به دستگاه تقطیر برقی، دستگاه تقطیر عادی، دستگاه تقطیر خانگی، دستگاه تقطیر شیشه ای، دستگاه های آب و دستگاه های صنعتی اشاره نمود. قبل از اقدام برای دنبال کردن پروسه عرق گیری، شما باید نیاز های خود را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهید و بر همان اساس سفارش را ثبت کنید. عدم توجه به این مسئله هنگام خرید انواع دستگاه مخصوص عرق گیری، مشکلات گسترده ای را سر راهتان قرار می دهد.